Karike:Jedan sekund svakog dana…

 

Kada bi nam netko postavio pitanje „Koliku vrijednost nosi jedna sekunda vašeg dana?“, svi bi vjerojatno nakon kraćeg razmišljanja odgovorili da neki dani i neke sekunde vrijede više, donose više lijepog u život od drugih, te da su takvi momenti izrazito rijetki. Ovo pitanje sebi je postavio mladi umjetnik Cesar Kuriyama, na svoj rođendan 2011. godine i upravo svjestan stresnih dana na poslu u marketingu, u kojima nije bilo kraja obavezama, te vođen strahom od zaboravljanja događaja koji su mu obilježili i gradili život, Kuriyama se odlučio da započne jednostavan projekt.  Umjetnik se odlučio da svakog dana, narednih godinu, snima jednu sekundu svog života.

I koliku vrijednost onda nosi jedna sekunda? Za one koji se odluče pridružiti Cesaru i skoro milijun drugih ljudi koji to u ovom momentu rade, ta sekunda će promijeniti način na koji gledaju i prolaze kroz život. Svaki dan u sebi krije potencijal za nezaboravnim trenutkom stoga nekim danima, potreba za snimljenom sekundom video dnevnika, odlično će poslužiti kao poticaj da učinite nešto što već duže vrijeme zapostavljate ili možda da pokušate nešto novo i drugačije ili ipak uzmete predah od obaveza. Drugim danima opet biti će toliko toga lijepog da će biti teško odabrati samo jedan moment, ali odabirom tog trenutka, osigurali ste sebi vizualizaciju koja će sama potaknuti na sjećanje ostatka dana.

https://vimeo.com/37792362

Svi mi svakodnevno trčimo da snimamo čitave događaje, odlazimo na koncerte, utakmice i zabave na kojima prosto zaboravimo uživati zbog potrebe za ih snimimo. Upravo jer zaboravljamo da ih doživimo da li su ti događaji vrijedni u svojoj formi od nekoliko sati snimka? Jedna sekunda sasvim je dovoljna da nas podsjeti na taj događaj, ostatak vremena naprosto bi trebali da ga sudjelujemo u događaju. .

Kako svaki dan nije veselje te kako život donosi s vremena na vrijeme i loše, veoma je bitno ostati dosljedan sebi, potrošiti sekundu loših dana za video, jer time jačamo sebe, spoznajemo kako je lako biti svoj kada si sretan, te da niti jedan dan nije uzalud potrošen. Nesreća je dio života i prije ili poslije imat ćemo priliku da je prebrodimo stoga je bitno nastaviti snimati, kako bi se mogli podsjetiti kroz šta smo sve prošli.

Želite započeti svoj video dnevnik? Google Play i App Store već imaju aplikaciju „One second everyday“ koja je pripremljena za spašavanje i uređivanje vaših videa kao i mogućnost podsjetnika kako ne bi zaboravili snimiti video. Sekunda koju olako uzimamo nije visoka cijena za video koji u sebi nosi vječnost našeg postojanja, lijepe trenutke, probleme koje smo prebrodili i naš razvoj kroz život.

https://www.ted.com/talks/cesar_kuriyama_one_second_every_day

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s